Huisartsenpraktijk Esghir
Huisartsenpraktijk Esghir is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Nummer: 010-4157886 E-mail: praktijkoverschie@esghir.nl
  • Huisartsenpraktijk Esghir, Overschie
  • Inschrijfformulier
  • Spoedgevallen
  • Openingstijden
  • Afspraak maken
  • Huisbezoek
  • Avond-, nacht- en weekenddienst
  • Herhaalrecepten
  • Assistentie en praktijkondersteuning
  • Medewerkers
  • Ik geef toestemming
  • Routebeschrijving
  • Praktijkfolder
  • Reisvaccinatie
  • Contactformulier
  • Klachtenformulier
  • Kleurplaten
  • Zelftests
  • Nieuws
  • Uitschrijfformulier
  • Veelgestelde vragen
  • Privacy Statement
  • Klachtenregeling wkkgz
  • eConsult
  • Gezondheidsinformatie
  • Behandelinformatie
  • A
  • A
  • A

Wat je moet weten, om veilig te eten!

22 september 2008

Daarom hebben RIVM, GGD’en en andere organisaties zoals het Voedingscentrum, en de Voedsel en Waren Autoriteit de informatiecampagne ‘Wat je moet weten, om veilig te eten!’
samengesteld.

Voedselinfecties worden veroorzaakt door bacteriën en virussen. Deze krijgt u binnen door het eten en drinken van besmette voedingsmiddelen. U kunt een voedselinfectie eenvoudig voorkomen. De
belangrijkste tips zijn:

Schoonhouden
Was regelmatig uw handen, hierdoor worden bacteriën en virussen verwijderd. De belangrijkste momenten zijn: voor het bereiden van de maaltijd, na het aanraken van rauw vlees, voor u aan tafel
gaat en natuurlijk na toiletbezoek.

Scheiden
Tijdens het koken kunnen bacteriën en virussen van het ene voedingsmiddel makkelijk op een ander voedingsmiddel komen. Zorg daarom dat bereid voedsel niet in aanraking komt met rauw voedsel,
gebruik verschillende snijplanken voor rauw vlees en groente en werk altijd met schone messen.

Bewaren
Bij lage temperaturen kunnen bacteriën en virussen zich moeilijk vermeerderen. Zet producten die gekoeld moeten blijven dan ook zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast. Houd vlees en salades
bij barbecueën gekoeld.

Verhitten
Bij het koken van voedingsmiddelen, gaan de aanwezige bacteriën en virussen dood. Vooral vlees, vis, en schelpdieren moeten voldoende worden verhit, bij voorkeur totdat het gaar is. Drink geen
rauwe melk en kook kraanwater als u twijfelt aan de kwaliteit, bijvoorbeeld in het buitenland.
Meer informatie over voedselinfecties is te vinden op de website van het RIVM.

[Bron: RIVM, juni 2008]

  • Huisartsenpraktijk Esghir, Overschie
  • Inschrijfformulier
  • Spoedgevallen
  • Openingstijden
  • Afspraak maken
  • Huisbezoek
  • Avond-, nacht- en weekenddienst
  • Herhaalrecepten
  • Assistentie en praktijkondersteuning
  • Medewerkers
  • Ik geef toestemming
  • Routebeschrijving
  • Praktijkfolder
  • Reisvaccinatie
  • Contactformulier
  • Klachtenformulier
  • Kleurplaten
  • Zelftests
  • Nieuws
  • Uitschrijfformulier
  • Veelgestelde vragen
  • Privacy Statement
  • Klachtenregeling wkkgz
  • eConsult
  • Gezondheidsinformatie
  • Behandelinformatie

Gezondheidsinformatie

Informatie over gezondheid en ziekte

Doe de test

Ben ik kleurenblind?

Is mijn gewicht goed?

Heb ik griep? Griepcheck

Hoe lang word ik?

Handig

  • Veel gestelde vragen
  • Nuttige links
  • Links in de regio
  • Kleurplaten

Digitale Zorggids

  • Bekijk alle eHealth toepassingen
  • Lees eHealth expert reviews
  • Lees eHealth blogs

Zoek, waardeer en recenseer digitale zorgtoepassingen

Vind e-health toepassingen, lees de waarderingen van anderen en laat ook uw eigen waardering achter.

Zoek e-health toepassingen

Vind e-health toepassingen, lees de waarderingen van anderen en laat ook uw eigen waardering achter.

Contact

Spoednummer 010-4157886 optie 1

Huisartsenpraktijk Esghir

Burgemeester Baumannlaan 124a
3043 AR Rotterdam Overschie
Telefoon:
010-4157886
Receptenlijn:
010-4157886 optie 2
Fax:
010-2621829
KvK:
24366815
Spoednummer Buiten kantooruren: 010-4669573
Routebeschrijving >

Patiëntomgeving

Patiëntomgeving (oud)

Naar de patiëntomgeving
© 2025 Huisartsenpraktijk Esghir -
  • Privacyverklaring
  • Cookiewetgeving